Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 | By: Vegan life style

Νέα Σχολική Χρονιά 2015-16!!!! Νέο Ξεκίνημα!



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, με τις ίδιες δυσκολίες που τα τελευταία χρόνια είναι απέναντι μας.
Όμως οφείλουμε να σταθούμε μόνο στα θετικά της σχολικής μας ζωής ειδικά όταν τα μάτια των μαθητών μας είναι εκεί, και μας κοιτάζουν περιμένοντας από εμάς την δύναμη και το κουράγιο που τους είναι απαραίτητα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις καθημερινές δυσκολίες τις δικές τους και των οικογενειών τους. Περιμένουν να τους δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τις γνώσεις που μαζί με τις δεξιότητες θα τους κάνουν ικανούς να κατακτήσουν τα μικρά μυστικά που θα μπορέσει να κάνει την ζωή τους πιο όμορφη, πιο δημιουργική, πιο γεμάτη και βέβαια πιο αισιόδοξη.
Εμείς, οι επιστήμονες Οικιακής Οικονομίας ξέρουμε ακριβώς τον τρόπο για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω. Το μόνο που μένει είναι μόνο η σωστή μεθοδολογία επικοινωνιακής βιωματικής διδασκαλίας για να το δείξουμε αυτό στους μαθητές μας και στις μαθήτριες μας. Αρκεί να έχουμε πάντα την αισιοδοξία, την επικοινωνία και την διαπροσωπική σχέση με το “κοινό” μας, αυτά τα παιδικά- εφηβικά μάτια που τόσο συχνά κρέμονται από τις δικές μας κινήσεις, λέξεις, συναισθήματα για να πάρουν την έμπνευση που τους είναι απαραίτητη για να αποκτήσουν την ενέργεια που θα τους δώσει την ώθηση για την καθημερινή τους ζωή μέσα και έξω από το σχολείο.
Ενέργεια και ώθηση που εύκολα μπορεί να περάσει στην συνέχεια στο οικογενειακό περιβάλλον και να δώσει και εκεί την δύναμη που τόσο εύκολα χάνεται στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.
Κάντε λοιπόν την υπέρβαση. Δώστε μόνο θετική ενέργεια και συναισθήματα στους μαθητές σας, αντιμετωπίστε το μάθημα μας, την Οικιακή Οικονομία με την ιερότητα που της αξίζει και ενθουσιαστείτε με τις ειδικές εκπληκτικές ικανότητες που μπορεί το μάθημα μας να προσφέρει στο σχολείο.
Ας σταματήσουμε πια να σκεφτόμαστε ποιος και που φταίει και γιατί και ας δούμε μόνο τι μπορούμε εμείς να κάνουμε την κάθε στιγμή στην δουλειά-λειτούργημα που έχουμε να επιτελέσουμε. Ας επικεντρωθούμε στα θετικά που έχουμε, και ας πάρουμε από τις άπειρες δυσκολίες μόνο τις εμπειρίες και τα μαθήματα που μπορεί να μας εξελίξουν ως προσωπικότητες και βασικά ως εμπνευσμένους δασκάλους που είναι και το βασικό μας επαγγελματικό χαρακτηριστικό.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά, θετική χαρούμενη και γεμάτη εμπειρίες και μαθήματα στην επαγγελματική και στην προσωπική μας ζωή.




1 σχόλια:

xdv είπε...

μπορείτε να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με την αύξηση ωραρίου των καθηγητών Οικ.οικ που προήλθαν από το υπουργείο Υγείας (μετάταξη).
Η προϋπηρεσία τους δεν αναγνωρίζεται και έτσι το ωράριό τους αυξάνεται κατά 2 ώρες.