Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 | By: Vegan life style

Καλή σχολική χρονιά, με την έναρξη της ψηφιακής μας τάξης!!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες!
Η χρονιά μας ξεκινάει δύσκολα, με αναμονή διορισμών αναπληρωτών-τριών αφού μονίμων εκπαιδευτικών Οικιακής Οικονομίας δεν πραγματοποιήθηκαν.
Υπάρχει άλλη μια μεγάλη δυσκολία που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί φέτος και αυτή αναφέρεται στην έλειψη των βιβλίων που απ ότι φαίνεται θα είναι ανύπαρκτα.
Προσωπική μου άποψη την οποία σας καταθέτω και εδώ είναι ότι στο μάθημα μας τουλάχιστον τα βιβλία δεν είναι απαραίτητα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους διδασκαλίας, να αναπτύξουμε την βιωματική μέθοδο και να βοηθήσουμε τους μαθητές-τριες μας να κατανοήσουν το προσφερόμενο διδακτικό υλικό βασισμένοι στις δικές τους εμπειρίες, γνώσεις, στις οποίες εμείς θα προσθέσουμε το δικό μας επιστημονικό υλικό.
Είμαι σίγουρη ότι διαθέτετε την επάρκεια και την επιστημονική δύναμη να ανταποκριθείτε στο έργο σας χωρίς καμμιά δυσκολία. Πιστεύω ότι ίσως είναι άλλη μια ευκαιρία που μας δίνετε να αποδείξουμε την ποιότητα του μαθήματος μας, την δυνατότητα που έχει, τις προσαρμογές που μπορεί να πάρει με ευκολία και το ποιοτικά και ποσοτικά τέλειο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει στις αλλαγές στάσεων και συμπεριφορών αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των μαθητών-τριών μας και των οικογενειών τους.
Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε τους-τις μαθητές-τριες μας με υλικό το οποίο θα πρέπει να διαβάσουν, μελετήσουν, αποστηθίσουν στο σπίτι τους. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους δείξουμε τις τεχνικές απορρόφησης του διδακτικού υλικού και αυτό να γίνει με παραδείγματα που θα έχουν εφαρμογή στην καθημερινή τους ζωή.
Ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε.
Διδάσκουμε τον προυπολογισμό. Κάνουμε ενα σχετικό παράδειγμα στο σχολείο και αφού σιγουρευτούμε ότι έχει γίνει κατανοητό στο επόμενο μάθημα ζητούμε από τους-τις μαθητές-τριες να μας φέρουν τον δικό τους προσωπικό προυπολογισμό. Τόσο απλά, τόσο εύκολα. Κανένα διάβασμα απο κανένα βιβλίο δεν χρειάζεται για να εφαρμοστούν οι απλές οδηγίες που θα τους δώσετε, απλά, κατανοητά, με τους δικούς τους γλωσσικούς κώδικες, στην τάξη σας. Και βασικά με πολλή αγάπη, κατανόηση, συμπαράσταση μαζί με τα απαραίτητα όρια!
Μια λοιπόν που οι εποχές είναι δύσκολες, τα δικά μου επαγγελματικά ταξίδια θα είναι πολυ δύσκολα, ο στόχος μας αλλάζει.
Ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για να συναντιόμαστε, να ενημερωνόμαστε αλλά και να γίνεται η απαραίτητη επιμόρφωση καθοδήγηση που αποτελεί το δικό μου έργο ως Σχολικής Συμβούλου, μπορεί να ανήκει μόνο στο χώρο της τεχνολογίας.
Έτσι και ύστερα από πολυ ψάξιμο, βρέθηκε η κατάλληλη εκπαιδευτική πλατφόρμα στην οποία ήδη έχει δημιουργηθεί ο δικός μας προσωπικός εκπαιδευτικός χώρος ηλεκτρονικής τάξης Οικιακής Οικονομίας.
Εκεί θα μπορούμε να συναντιόμαστε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα μπορείτε να έχετε διαθέσιμο υλικό, παρουσιάσεις, βίντεο, εποπτικό υλικό και ότι άλλο θα σας έδινα αν συναντιόμασταν σε μια ζωντανή παιδαγωγική συνάντηση.
Ο χώρος βρίσκεται εδώ! και σ αυτό τον σύνδεσμο θα βρείτε την πρώτη δοκιμαστική ψηφιακή τάξη μας που θα πράγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 7 Σεπταμβρίου, και ώρα 7 μ.μ.
Στην τάξη θα μπορείτε να μπείτε και από εδώ.

Φυσικά, όσοι-ες ανήκετε ήδη στην αντίστοιχη ομάδα στο facebook είστε γνώστες της ψηφιακής ηλεκτρονικής τάξης. Μπορείτε να γραφτείτε όλοι και όλες στην εκπαιδευτική πλατφόρμα http://www.wiziq.com/ αλλα μπορείτε απλά να μου στείλετε ένα email για να σας στείλω την πρόσκληση για την συμμετοχή σας στην πρωτη δοκιμαστική λειτουργία.