Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 | By: Vegan life style

Ετήσια Συνάντηση Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικιακής Οικονομίας






Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε στην Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικιακής Οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη του Mainz, Γερμανίας (πόλη κοντά στην Φρανκφούρτη, στις όχθες του Ρήνου) από 4 - 8 Φεβρουαρίου 2011.

Στην συνάντηση θα υπάρχει Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα:

«Γήρανση-αλλαγές και προκλήσεις στην Κοινωνία και στα Νοικοκυριά»
(Ageing – changes and challenges in society and households)

Διεθνείς εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν τις πτυχές και τις προοπτικές τους. Σε τέσσερις εργάσιμες ομάδες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν:

o Την εξέλιξη και τις συνέπειες για τις κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο,
o Στρατηγικές, τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και
o Συμβολή της έρευνας Οικιακής Οικονομίας και της εκπαίδευσης για την κάλυψη των προκλήσεων.

Στην συνάντηση θα παραβρεθούν συνάδελφοι και επιστήμονες Οικιακής Οικονομίας από όλο τον κόσμο καθώς και η ίδια η Σχολική Σύμβουλος Οικιακής Οικονομίας Ευαγγελία Κροκίδη.

Η συμμετοχή των συναδέλφων Καθηγητών-τριών Οικιακής Οικονομίας προτείνεται ανεπιφύλακτα, και θα είναι σημαντική για την επαγγελματική και επιστημονική τους εξέλιξη, αφού θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο, να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας που θα υλοποιηθούν εκεί αλλά και να συναντήσουν επιστήμονες και συναδέλφους από όλο τον κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις στο επιστημονικό πεδίο της Οικιακής Οικονομίας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε για την συμμετοχή σας. Περισσότερες λεπτομέρειες για την συνάντηση εδώ. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στην συνάντηση θα πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΔΟΟΟ και εκεί θα βρείτε on line registration καθώς και τις αιτήσεις σας για την συμμετοχή σας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της συνάντησης, δηλαδή το επίσημο δείπνο αλλά και εισητήρια για την όπερα και ξεναγήσεις στην πόλη του Mainz.

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα του ταξιδιού αλλά και της συμμετοχής στο Συμπόσιο επιβαρύνουν τους ίδιους-ες τους εκπαιδευτικούς. (το κόστος συνολικά υπολογίζεται γύρω στα 500 ευρώ μαζί με τα εισητήρια όπερας και δείπνου καθώς και το ξενοδοχείο. Τα εισητήρια αυτή τη στιγμή στοιχίζουν 120 ευρώ!!!).
Η άδεια για την μετακίνησή σας θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και η αίτηση σας γι αυτό πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.