Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 | By: Vegan life style

Σχετικά με το θέμα της Αγωγής Υγείας από το Σύλλογο Αποφοίτων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενόψει της σχεδιαζόμενης βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προβληματιστεί και συζητά επιτέλους για τα σοβαρά προβλήματα Αγωγής Υγείας στο σχολείο, όπως αυτό του καπνίσματος.
Επίσης, διάφορες απόψεις κυκλοφορούν διαδικτυακά και υποστηρίζουν ότι η αγωγή υγείας ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ότι θα πρέπει να μπει μάθημα αγωγής υγείας.
Όπως όλοι γνωρίζεται η Αγωγή Υγείας έχει ενταχθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία και συγκεκριμένα διδάσκεται στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας στην Α και Β Γυμνασίου, που πολλές φορές αποτελεί δυστυχώς δευτερεύουσα δραστηριότητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό σχολείο να παράγει καπνιστές, παχύσαρκους, αγχωμένους και σωματικά αδρανείς μελλοντικούς ασθενείς.
Προσωπικά πιστεύω οτι θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε τη σπουδαιότητα του διδακτικού αντικειμένου της Οικιακής Οικονομίας και να υποστηρίξουμε με πράξεις και όχι με λόγια ότι:

«Η ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 15».

Περιμένουμε απ΄ όλους σας να μας κοινοποιήσετε τις δραστηριότητες σας στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, στην ενότητα Αγωγής Υγείας και να μας διατυπώσετε τα σχόλια σας.

Με εκτίμηση

K.ΜΠΑΡΔΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
e-mail.: info@heef.gr
http://www.facebook.com/l/f2246;www.heef.gr