Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 | By: Vegan life style

Καλή σχολική χρονιά!!!

Με το σημερινό αγιασμό στα σχολεία η σχολική χρονιά 2009-2010 επισήμως ξεκινάει. Έτσι θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλή χρονιά, με υγεία, επιτυχία, δύναμη και κουράγιο για το δύσκολο έργο που σας περιμένει.
Δυστυχώς, φαίνεται να ξενιμάμε δύσκολα. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα. Υπάρχουν πάρα πολλά κενά παντού, οι διορισμοί που έγιναν ήταν πολύ λίγοι, οι αναπληρωτές-τριες ακόμη δεν έχουν διορισθεί. Βέβαια, προβλέπεται αυτό να βρεί το δρόμο του, μια και σήμερα αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση και έτσι να προσληφθούν αναπληρωτές-τριες.
Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω λίγες συμβουλές, και μερικά tips, που νομίζω ότι θα σας φανούν χρήσιμα, για το εκπαιδευτικό σας έργο.
Παράλληλα, παρακαλώ τους νεοδιόριστους-ες καθηγητές-τριες να επικοινωνήσουν μαζί μου, ώστε να κάνουμε την πρώτη επαφή και να κανονίσουμε συνάντηση.
Κάτι τελευταίο για σήμερα, για να τα δούμε από την αισιόδοξη πλευρά.
Το νέο ξεκίνημα δίνει την ευκαιρία για αλλαγή στην σκέψη, στην νοοτροπία, στο παρελθόν. Δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε και πάλι κάτι από την αρχή, με νέο υλικό, με νέα διάθεση, με πολλή όρεξη. Ας μην ξεχνάμε ότι το σχολείο κάθε χρόνο μπορεί να είναι καινούριο, ανανεώνεται με νέους-ες συναδέλφους, νέους μαθητές-τριες και γενικά με μια νέα, καινούρια φρέσκια μορφή.
Σκεφτείτε τα όνειρα σας και τα οράματά σας από την πρώτη στιγμή που γίνατε εκπαιδευτικοί. Μήπως είναι η στιγμή να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτά;;
Καλή χρονιά !!!!!!