Σάββατο 14 Μαρτίου 2009 | By: Vegan life style

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου







Εκτός απο την υπέροχη εμπειρία του σχολείου στο Κέντ, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με καθηγητές από το Institute of education, London University. Εκεί εκτός απο την παρουσίαση που μας έγινε σχετικά με τις εκπαιδευτικές έρευνες που πραγματοποιούνται και την παρουσίαση τους θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, κάναμε και την δική μας παρουσίαση( την έκανε ο κ. Δημήτρης Ζμπάινος βέβαια, που είναι και ο εμπνευστής όλης της προσπάθειας) με την φιλόδοξη προσπάθεια που θα υλοποιηθεί μέσα απο το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και τις αρχές της τριαρχικής νοημοσύνης.
Για άλλη μια φορά, καταλάβαμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά νιώσαμε ότι μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο....ή ότι η διάθεση, ο αυθορμητισμός μας, και φυσικά ο μεγάλος ενθουσιασμός μας, μπορεί, παρόλες τις αντιξοότητες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και των λειτουργιών του, να μας οδηγήσει σε κάτι νέο, όμορφο και χαρούμενο.
Που θα μας κάνει να πούμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε, το παλεύουμε, το δοκιμάζουμε και όπου μας πάει...
Ένα είναι σίγουρο!Το ταξιδι είναι αυτό που μετράει, η Ιθάκη είμαστε εμείς, το αποτέλεσμα θα περάσει πρώτα απο εμάς,τους καθηγητές-τριες Οικιακής Οικονομίας, και μετά στους μαθητές μας, και στην σχολική κοινότητα τελικά.
Πάντως, δεν θα πούμε ποτέ ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι που δεν το δοκιμάσαμε ποτέ!