Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 | By: Vegan life style

International relationships!


Από την περασμένη Κυριακή, βρισκόμαστε στο Λονδίνο,στα πλαίσια του σχεδίου της ανάπτυξης της Τριαρχικής Νοημοσύνης, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την καθοδήγηση του Δημήτρη Ζμπάινου.
Η πρώτη μέρα κύλησε για τον καθένα διαφορετικά. Με λίγη ξενάγηση στο Λονδίνο, με συναντήσεις με φίλους. Έτσι είδαμε τον James MacIntosh, τον φίλο Οικιακό Οικονόμο που έχουμε γνωρίσει στην ΔΟΟΟ. Μιλήσαμε για την επιστήμη μας ακόμη μια φορά, μοιραστήκαμε το όραμά του, προσπαθήσαμε να τον ενισχύσουμε στο έργο του και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει να αναδείξει , με τον τρόπο του, την Οικιακή Οικονομία στην πατρίδα του.
Εκείνο που είχε μεγάλη σημασία ήταν το γεγονός ότι συμφωνήσαμε σε ένα σημαντικό θέμα. Ότι η Οικιακή Οικονομία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, στάση ζωής και ψυχής. Ότι η επιστήμη την οποία υπηρετούμε ο καθένας από την μεριά του, μπορεί να δώσει καρπούς, μόνο αν προσφέρεται μέσα από την καρδιά, που στην συνέχεια μετατρέπεται σε πράξη, πράξη καθημερινής ζωής, αγώνα και πάλι με το παράδειγμά μας, μέσα από τις δικές μας ενέργειες. Και όχι γιατί ΠΡΕΠΕΙ, αλλά γιατί έτσι νιώθουμε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε καλύτερα, αυτή είναι η δική μας ζωή, που γίνεται καλύτερη μέσα από την επιστήμη μας, που την υπηρετούμε και την ζούμε ταυτόχρονα. Για άλλη μια φορά, η διεθνής επαφή με συναδέλφους, υποδεικνύει την ανάγκη για επικοινωνία , που δίνει την απαιτούμενη ανατροφοδότηση για την συνέχεια.