Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 | By: Vegan life style

2o Συνέδριο Οικογενειακής Αγωγής στην Κύπρο!




Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου το 2ο Συνέδριο Οικογενειακής Αγωγής, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Οικιακής Οικονομίας της Κύπρου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.Οι ομιλίες ασχολήθηκαν με θέματα οικογένειας, διατροφής και περιβάλλοντος, οι ομιλητές ήταν εκλεκτοί, αναλυτικοί και πολύ επικοινωνικοί.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ξεκινάει μια συνεργασία με τους συναδέλφους καθηγητές-τριες Οικιακής Οικονομίας της Κύπρου που ελπίζουμε, και οι δυο πλευρές, ότι θα οδηγήσει σε καρπούς για την επιτυχία και αναβάθμιση του κλάδου.

Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφερθεί το γεγονός ότι ο τίτλος "οικογενειακή αγωγή" , που ίσως σας φαίνεται διαφορετικός, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τίτλος του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας όπως αυτό διδάσκεται στην Β΄και Γ΄Λυκείου στο Κυπριακό Λύκειο. Είναι μάθημα επιλογής πολυ αγαπητό όμως. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Οικιακή Οικονομία διδάσκεται και στο Δημοτικό, στις δυο τελευταίες τάξεις, απο δασκάλες όμως, που έχουν πάρει μια ειδίκευση στην Οικιακή Οικονομία, και το μάθημα γίνεται σε εργαστήριο με την μορφή παρασκευής φαγητών.

Οι αμοιβές των συναδέλφων Οικιακής Οικονομίας της Κύπρου είναι σχεδόν διπλάσιες απο τις δικές μας. Όμως να επισημανθεί ότι οφείλουν να βρίσκονται στο σχολείο στις 7.30 το πρωί, και τελειώνουν στις 13.35 το μεσημέρι, άσχετα αν έχουν μάθημα ή όχι. Επίσης, το διδακτικό τους ωραριο είναι 24 ώρες και μπορεί να διατίθενται και σε δεύτερο σχολείο.

Τέλος, στην ιστοσελίδα μας θα ανέβουν τα πρακτικά του συνεδρίου και σύντομα παρουσιάσεις που είναι χρήσιμες.

Πάρτε μια εικόνα απο τα παρασκήνια (!!!) του συνεδρίου....

Θέλω να ευχαριστήσω τις συναδέλφους της Κύπρου για την θερμή φιλοξενία τους!!!Κορίτσια, είσθε όλες υπέροχες!!!!!Να είστε πάντα καλά, δυνατές και με φρέσκιες ιδέες και κουράγιο!!!Εύχομαι γρήγορα να ξανασυναντηθούμε!!!!Ευχαριστούμε πολύ!!!!